ENAMORA'T DE LA PALMA D'EBRE DES DE CASA

ENAMORA'T DE LA PALMA D'EBRE DES DE CASA

Poble de La Palma d'Ebre

Les restriccions de mobilitat no ens permeten descobrir nous indrets a tots aquells esperits aventurers amb ànsies de viatjar, però això no ens impedeix que et mostrem com és el nostre poble i que vinguis a visitar-lo quan la situació s’hagi normalitzat.

 

La Palma d’Ebre és un poble petit de la comarca de la Ribera que compta amb 353 habitants dels quals el seu principal mitjà de vida és l’agricultura. Així que si decidiu acostar-vos a visitar el poble, veureu que està envoltat per grans camps d’olivers, ametllers i una mica de vinya.

Ideal per trobar un moment de desconnexió i degustar la tranquil·litat que et proporcionen les zones rurals. No t’hem convençut encara per a que la teva propera escapada sigui a la Palma d’Ebre? Doncs et donem cinc motius més per acabar de persuadir-te.

 

1. Mural de la Font Vella

 

Un dels llocs de la Palma que no pots deixar de veure és el mural. Pintat l’any 1979, és obra del l’artista local Rossend Escolà Cubells, i representa la vida rural. Te una característica especial, respecte a la perspectiva de l’obra, però preferim que vinguis a descobrir-ho.

2. L’embassament

“La platja de la Palma”, és broma. Construït el 2001, es tracta d’un dipòsit regulador de l’embassament de Margalef, del riu Montsant i ajuda a mantenir el conreu de la zona. Poden no semblar-te unes dades massa interessants, però pots gaudir d’un dia genial anant amb kayak per l’embassament amb la família o els amics.

 

3. L’església parroquial i l’església romànica

 

Sabies que aquí a La Palma tenim dos esglésies? Doncs si, i molt contents, perquè tenen característiques totalment diferents.

En primer lloc, l'església romànica, datada a mitjans del segle XII és l’edifici situat a la part més alta del poble. Com ja el seu propi nom indica, és d’arquitectura romànica i l’han restaurat fa poc temps.

I, en segon lloc, l’església parroquial de l’Assumpció és de construcció “nova” datada de 1802 i d’arquitectura renaixentista. Després de la Guerra Civil la van haver de restaurar, sobretot de l’interior.

4. L’antiga presó

 

Als baixos de la Casa de la Vila, pots trobar les restes de l’antiga presó medieval, la qual data del segle XV (any 1440 aproximadament), d’amples parets de pedra amb una volta d’arc apuntat.

 

5. El Pi de la Palma

 

Al llegir “El Pi de la Palma” has degut pensar “però quina importància pot tenir un pi?” doncs en realitat es diu el Pi del Pino, però cal destacar que és força especial. T’estem parlant d’un pi blanc, situat a 300 metres del poble, que te més de 400 anys. Si, si. Has llegit bé. 400 anys! Te unes dimensions espectaculars, tant, que és l’arbre amb més amplada de Catalunya. Només afegir que compta amb unes vistes fantàstiques i és un lloc ideal per gaudir de l’espai i la natura.

 

Esperem que aquestes línies us hagin fet venir ganes de visitar el nostre poble i, si finalment veniu, no us oblideu de fer-nos una visita! Us ensenyarem els camps d’oliveres, el nostre horteco i les vinyes, i tastar el nostre oli!

Font: http://www.palmadebre.cat/

Imatges: Marina Rojals